ОБЯВИ

НОВИНИ

Начало Църквно настоятелство

alt От 19 век село Храбърско е имало своя църква, посветена на Възнесението на Господ Иисус Христос. Но останало без свещеник, в края на комунистическия период, селото не е полагало грижа за църквата си, такава не е проявила и Софийска митрополия. Стига се дотам, че храмът почти рухва.

продължава>

 

altНа 1 май - празник на св. пророк Йеремия - с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим бе извършено обновление на храм "Възнесение Господне" в с. Храбърско, община Божурище. Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, след като извърши чина на обновлението, оглави първата св. Литургия в новоизградения храм.

 богослужбата взеха участие протойерей Александър Георгиев, предстоятел на софийския храм „Св. Кирил и Методий”, енорийският свещеник Асен Божилов, свещеник Богомил Вангелов от гр. Божурище, свещеник Георги Иванов от гр. Сливница и дякон Любомир Стоянов.

 По време на богослужбата архиереят от името на Българския патриарх отличи свещ. Асен Божилов, който от 26 г. е свещенослужител на БПЦ, с офикията „протойерей”. 

продължава>

 

FaceBook